Sprekers jaarbijeenkomst Coöperatie Topigs

Het varken maakt de cirkel rond
Essentieel voor circulaire economie

Circulaire landbouw past bij een nieuwe manier van duurzame productie zonder verspilling.
Het varken is essentieel voor een goedwerkende circulaire economie door niet voor menselijke consumptie geschikte reststromen of gewassen om te zetten in voedsel, bodemnutriënten en zelfs energie.
Op de jaarbijeenkomst van Coöperatie Topigs geven vooraanstaande sprekers geven hun visie over plaats van het varken in de circulaire economie en hoe we als sector zo bijdragen aan duurzaamheid.

Wanneer: dinsdagavond 14 juni 2022
Ontvangst: 19:15 uur
Aanvang: 20.00 uur
Waar: Burger's Zoo, Anton van hoofplein 1, Arnhem

Klik hier om aan te melden.

                   Pierre Berntsen
is directeur Agrarische bedrijven ABN AMRO en is verantwoordelijk voor de strategie en het beleid van de bank in de agrarische sector. Daarnaast is hij inhoudelijk betrokken bij de Nederlandse veehouderij. Recent publiceerde de bank het rapport ‘’Het varken als het ultieme kringloopdier’’.
Martin Scholten
is strategisch adviseur inzake gebiedsgerichte transitie naar circulaire landbouw. Hij is verbonden aan adviesburo Imagro, de Aarhus University in Denemarken en Wageningen University & Research. Scholten is als adviseur nauw verbonden aan de LNV visie ‘Landbouw, natuur en voedsel: waardevol en verbonden’; en was ook lid van het Adviescollege Stikstofproblematiek (“commissie Remkes”).
Jan Smits
is samen met zijn broer Léon eigenaar van Gebr. Smits. Dit bedrijf uit het Zuid Hollandse Zevenhuizen is gespecialiseerd in het verwerken van reststromen uit de levensmiddelenindustrie tot diervoeder. Hiermee draagt het bedrijf bij aan een circulaire economie en verduurzaming.
Lisanne Verschuren
is research manager bij Topigs Norsvin. Ze onderzoekt samen met haar collega’s nieuwe manieren om voer efficiëntie bij varkens te beteren. Een voorbeeld hiervan is gebruik te maken van de relatie tussen erfelijke aanleg van het varken en de samenstelling van de darmflora.
Rob Scheepers
is cabaretier en tonprater. Hij zal de jaarbijeenkomst op humoristische wijze samenvatten en afsluiten en daarbij stil staan bij het 100 jarig bestaan van de organisatie.